dilluns, 10 de desembre del 2007

La forma de la societat determina nostra realitat

Vet aquí unes quantes frases sobre l'art de la fotografia que foren dites al seu moment al programa Millenium del C33:

"El fotògraf és ull, cervell i intenció" (William Klein)
"Veure és més reconèixer que conèixer, sols veiem el que ja coneixem"
"La fotografia és un vehicle de transmissió ideològica"
"Tota fotografia és manipulació; tot acte de comunicació és manipulació, però aquesta pot ser bona o dolenta"

Qualsevol fotografia té una intenció conscient o inconscient, doncs ha estat feta per una persona. Nosaltres, com a receptors i potencials manipulats (amb intencionalitat o no de l'emissor), hem de reconèixer en la fotografia, la seva intenció, el seu objectiu, l'efecte que s'espera que produeixi en el nostre pensament i, per tant, en les nostres accions.
Certament, tot acte de comunicació és manipulació; i en els temps actuals, s'aprofita aquest fet per emmarcar les persones en el que anomenem societat, en un context dogmàtic, que ens pot semblar més o menys ampli, però que inevitablement, coarta una certa sensació de llibertat que ja no tenim perquè ja no podem sentir.
La forma emmotlla el contingut; així com la forma en que està fet un telenotícies provoca inevitablement que la notícia prengui un cert caire, que la transmissió del seu contingut se'n vegi afectada sensiblement, la forma com la societat només accepta allò que rebrà una certa acollida per part de l'audiència, marca, limita la nostra visió de la realitat; i per tant, el camp en el qual podem pensar, actuar.
El context en el qual ens movem ens pot ser útil en l'avenç cap a determinats progressos, però ens enfosqueix la visió de conjunt, ens limita a seguir només una direcció i ens en perdem moltes altres que podrien ser-nos tan o més útils per la nostra experiència de la vida
.

1 comentari:

Anònim ha dit...

OdotBeardthed xaikalitag breacynen [url=http://uillumaror.com]iziananatt[/url] storiuctini http://gusannghor.com Rernetuaduabe