dimecres, 14 de novembre del 2007

No podem tallar les ales de l'esperit humà

"Què seria el pensament humà si no poguéssim percebre les estrelles, què seria si la Terra estigués sempre envoltada, com Venus, d'una capa de núvols?" (Paul Couderc)

Segurament seria infèrtil, com la terra a la que no li arriba l'aigua de la pluja. Sense la imaginació, sense la bellesa, sense la possibilitat de l'infinit, l'home es conformaria dins els seus propis límits, sense el voler anar més enllà, sense el voler ser més del que és. No seria pas vida humana, seria quelcom diferent, segurament més pobre.

"Confinar la nostra atenció només als assumptes terrenals seria limitar l'esperit humà" (Stephen Hawking)

Si limitem nostra atenció als assumptes terrenals perdem part del que ens propi, la imaginació, la qual ens pot ser extremadament útil pels assumptes terrenals. Per tant, criticar els somiadors és una estupidesa pròpia dels limitats d'enteniment. Perquè és la teoria la que fa possible la pràctica; i és la imaginació el primer pas per fer possible la realitat.
Siguem doncs una mica més somiadors, una mica més imaginatius, una mica més humans.

1 comentari:

_MaRiA_ ha dit...

Bones!

Ostres, m’agrada molt de d’en Hawking i la teva reflexió! Es critica massa a aquells que viuen més lliures i els titllem d’ingenus, somiatruites... Potser els que van equivocats són els altres, els que no deixen volar la seva ment.

Bon cap de setmana i bons somnis!