dijous, 11 d’octubre del 2007

No tenim perspectiva històrica

Comento la notícia sobre la Fira de Frankfurt de Vilaweb del dia 09/10/2007 , on es critica el fet que no hi hagi pressupost per a fer un catàleg de l'exposició.

És a dir, que tota la feina que s'ha fet per representar (amb més o menys encert) 800 anys de literatura catalana i l'actualitat de la cultura catalana, quedarà en 5 dies fugissers.
Sincerament, no tinc prou bagatge literari com per poder decidir si el cànon que s'ha fet respon als interessos de la cultura catalana o als interessos de les editorials catalanes (malgrat que hi reconec autors de molt nivell), però em sembla una errada força gran el fet que no es reculli en un cànon el que s'ha decidit en aquesta fira; tot i així, la fira encara no s'ha acabat i encara es pot prevenir el mal que estem a punt de fer.
És cert que l'objectiu d'aquesta fira és el de promoure la cultura catalana al món, però em sembla que també seria bona cosa el fet de conservar la feina feta. Caram, qui va dir que les paraules se les emporta el vent però l'escriptura resta? Doncs en una fira dedicada especialment a l'escriptura catalana, no és una contradicció no deixar-ho tot escrit?
En fi, una oportunitat perduda o serem capaços de reaccionar a temps?